Misslyckad placering?

Placeringsakuten

Ibland är det bråttom att hitta en bra placering. Det kan handla om att man har en person som misslyckats i sitt nya boende och därifrån återintagits i sluten psykiatrisk vård. Anledningarna kan vara många. Vad som är viktigt att komma ihåg är att varje misslyckande är dyrt i termer av rena ekonomiska kostnader, men också i mänskligt lidande och ett minskat självförtroende hos klienten. Därför är det viktigt att förhindra upprepade misslyckanden.

Noggrann planering. För att förhindra upprepade misslyckanden är vi noggranna med att kartlägga samtliga förutsättningar och göra klienten delaktig i en detaljerad planering. När det är bråttom kan vi påbörja en placeringsprocess omgående, men det är viktigt att processen får ta den tid som krävs för att placeringen ska bli bra.

Etablerad samverkansmodell. Tillsammans med Akademiska sjukhusets rättspsykiatriska öppenvård har vi tagit fram en samarbetsmodell för lyckad hemflytt. Modellen bygger på en gemensam vårdplan med en tydlig ansvarsfördelning mellan Kommun, Landsting och HVB. Modellen säkerställer att öppenvården kan bibehålla kontroll över medicinering och riskbedömningar samtidigt som klienten får all tänkbar tillsyn, habilitering och aktivering för att utvecklas och må bra. Här kan du läsa mer om vår samverkansmodell.

Kontakta oss
så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er:
Föreståndare, Torbjörn Schönfeldt: 0292-508 65 alt .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)
Samordnare, Dan Liljeberg: 0292-508 75 alt .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)

Vi gör vårt bästa för att lösa uppkomna situationer när det är kris.