Vistelsen på inagården

En fungerande vardag

Stort som smått. Vi hjälper dig med allt som krävs för en fungerande vardag. Det kan vara att lära sig knyta sina skor eller bädda sin säng? Eller att klippa håret, gå till tandläkaren eller skaffa nya glasögon? Oavsett vad, ser vi till att du får den hjälp som krävs för att vardagen ska fungera.

Inköp och ekonomi. Det är inte alltid så lätt att få sina pengar att räcka till allt som man önskar. Vi kan hjälpa dig att planera dina inköp och se till att pengarna räcker hela månaden. Vill man köpa en ny TV eller en dator kanske man behöver spara en tid. Då hjälper vi dig med sparplanen och kör dig till affären när det blir dags att handla.

Utbildning. Många som kommer hit har en dålig utbildning eller ingen alls. Här på inagården får du en andra chans att lära dig något som du är intresserad av. Vissa lär sig läsa och skriva på nytt. Andra väljer att fördjupa sig i något ämne som de tycker är särskilt spännande. När du kommer hit får du först träffa vår lärare, och tillsammans kan ni bestämma vad just du ska fokusera på.

Allt är lika viktigt. Att läsa tidningen och att skaffa mat.