Aktuellt

Nytt liv på Älvina Loppis och Café

Vill du fynda nygamla kläder och skor eller har du ett gammalt bord som behöver nytt liv? Kom till oss på Älvina Loppis och Café. Ta med dina utlästa böcker och hitta något nytt att sätta tänderna i! Eller bara njut av en kopp kaffe och nybakat bröd i vårt mysiga café.

Den 18 november 2014 öppnade Inagården dörrarna till sitt nya Loppis och Café Älvina i Älvkarleby. Vi håller till på Riddersdalsvägen 1, mitt i Älvkarleby. Älvina ingår i den dagliga verksamheten på Inagården och har öppet måndag till torsdag kl.10-15. Både personal och älvkarlebybor har skänkt saker till loppisen och ruljansen är i full gång. Förutom att fynda till en billig penning kan kunderna få en trevlig fikastund med hembakat bröd, smörgås, kaffe och te. Ansvarig för Älvina är Catharina Eggers som arbetat på Inagården sedan 2012. Varje dag arbetar hon och två klienter med butiken och allt som hör till.

Inför julen hade vi även öppet på advent och sålde grantomtar och annat pyssel som vi tillverkat själva på inagården. Det fina med Älvina är att ger sysselsättning inte bara till de klienter som arbetar i butiken. Bröd och bullar ska bakas till caféet och tanken är även att kunna sälja olika typer av hantverk i butiken. Det händer också att vi får in möbler som behöver renoveras. Det kan vara stolar som behöver ny stoppning eller nya stolsdynor eller bord som behöver målas. Oavsett vilket ger det viktig sysselsättning till många av våra klienter.

Vi tänker också att vi så småningom ska kunna bjuda in till en vernissage och visa upp all den konst som produceras på inagården. Än så länge hänger ett par tavlor målade av klienter på väggarna. Har du vägarna förbi, så hoppas vi att du tittar in och tar en kopp kaffe och en bulle. Givetvis blir vi också väldigt glada för allehanda begagnade, urväxta kläder, skor, möbler, husgeråd eller annat som du tror att vi kan sälja. Överskottet från Älvina Loppis och Café går oavkortat till Älvkarleby Ridklubb och ungdomsverksamheten där.

Har du frågor som rör Älvinas verksamhet? Hör av dig till Catharina på telefonnummer: 026-456 19 62 eller e-post: .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)

Öppettider: måndag-torsdag Kl 10.00-14.30  
Lunchstängt 12.00-13.00

Pil Kalendarium
    Inga kommande evenemang just nu!